flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Змінено вартість копіювання і сканування документів, які надаються за запитом на інформацію

16 січня 2020, 11:38

15 січня 2020 року Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови, якими затверджено граничні норми витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію. Про це повідомив «Урядовий портал».

Відтепер розмір цих витрат зменшено і врегульовано питання розміру граничних витрат на сканування таких документів.

Проєкт постанови розроблено Держкомтелерадіо на виконання доручень Кабінету Міністрів України та листа Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Зазначимо, що відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» запитувач інформації зобов’язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк документів, якщо їхній обсяг перевищує 10 сторінок.

Розмір фактичних витрат визначається відповідним розпорядником на копіювання та друк в межах граничних норм, встановлених Кабінетом Міністрів України. Раніше для розрахунку цих граничних норм використовувалась мінімальна заробітна плата станом на дату копіювання та друк документів.

Відтепер копіювання або друк однієї сторінки копії документів формату А4 та меншого розміру (в тому числі двосторонній друк) коштує не більше ніж 0,2 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб; формату А3 та більшого розміру - не більше ніж 0,3 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Копіювання або друк однієї сторінки копій документів будь-якого формату, якщо в документах поряд з відкритою інформацією міститься інформація з обмеженим доступом, що потребує її відокремлення, приховування тощо (в тому числі двосторонній друк), коштуватиме запитувачу від 0,3 до 0,5 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

А сканування документів будь-якого формату – не більше ніж 0,1 відсотка.

Розмір плати за виготовлення однієї сторінки копії документа розраховується від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який існує на дату копіювання, друку або сканування документів.