flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як працюватиме електронний суд згідно з новою концепцією

11 листопада 2019, 16:06
 
Підсистема «Електронний суд» функціонує у відкритому середовищі ЄСІТС та забезпечує захищений обмін документами судових справ з учасниками судового процесу через Електронний кабінет зовнішнього користувача. Це передбачено у новій концепції побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Користувачі підсистеми – учасники судового процесу за допомогою підсистеми повинні мати змогу надсилати електронні документи іншим учасникам судового процесу, подавати позовні заяви та інші передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також отримувати судові рішення та інші електронні документи.

Користувачі підсистеми також можуть подавати до суду, органу та установи системи правосуддя електронні запити, скарги, пропозиції та інші непроцесуальні звернення, що стосуються діяльності таких органів, а також отримувати відповіді на них. Документи подаються до суду, органу та установи системи правосуддя після їх підписання кваліфікованим електронним підписом користувача.

Після успішної відправки, користувачі підсистеми можуть відслідковувати рух та стан розгляду документа в суді, органі та установі системи правосуддя. Відомості про доставку документа, його реєстрацію в суді, органах та установах системи правосуддя, а також інші відомості надсилаються до Електронного кабінету автора в автоматичному режимі.

Користувачі підсистеми можуть сплатити судовий збір та інші платежі у режимі он-лайн засобами Електронного суду після оформлення відповідного документу.

До Електронного кабінету користувача-учасника судового процесу надсилаються:

тексти виготовлених судом процесуальних документів по справі: судові рішення, судові повістки та виклики тощо;

інформація про отримані та зареєстровані вхідні документи по справі разом з такими електронними документами;

електронні документи, що спричинили зміну стану розгляду справи, протоколи автоматизованого розподілу справ тощо.

В Електронному кабінеті користувача має також відображатись календар подій по судових провадженнях, в яких такий користувач приймає участь та інформація щодо поданих ним звернень.