flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спрощено процедуру проведення конкурсів на зайняття посад державної служби

27 вересня 2019, 09:38

Уряд спростив процедуру проведення конкурсу на зайняття посад державної служби. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 25 вересня 2019 року № 844.

Змінами до відповідного Порядку проведення конкурсу передбачається можливість подання інформації для участі у конкурсі в електронній формі через Єдиний портал вакансій державної служби.

Перевірка документів здійснюватиметься лише для переможців конкурсу.

Передбачається самостійне оприлюднення на Єдиному порталі вакансій державної служби службами управління персоналом державних органів, оголошення про конкурси на посади державної служби і можливість визначати Комісією з питань вищого корпусу державної служби або конкурсною комісією не більше п’яти кандидатур для визначення переможця (переможців) конкурсу суб’єктом призначення.

Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі на зайняття посад державної служби категорій «Б» і «В», може до 31 грудня 2019 р. подати в установленому порядку до конкурсної комісії необхідну інформацію особисто або надіслати її поштою.

Така інформація не розглядається у разі:

подання її особисто в останній день строку подання після закінчення робочого часу;

надіслання її поштою після закінчення строку подання;

надіслання її поштою протягом установленого строку подання та надходження до державного органу менше ніж за три робочих дні до дати проведення конкурсу.