flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новий план впровадження електронного суду презентують у серпні

15 серпня 2019, 12:43

Члени Вищої ради правосуддя, експерти та представники суддівського самоврядування обговорили стан впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Про це повідомилоУправління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

Учасники зустрічі говорили про можливий графік запуску восьми модулів, серед яких – єдиний контакт-центр судової влади України, єдина підсистема управління фінансово-господарськими процесами, офіційна електронна адреса (електронний кабінет), офіційний веб-портал «Судова влада України», єдиний державний реєстр судових рішень, електронний суд, автоматизований розподіл та судова статистика.

Керівники держпідприємства «Інформаційні судові системи» повідомили, що наразі передбачається створення нової архітектури системи. Пропонується використати інноваційні рішення та застосувати принцип системи «гібридної архітектури» ЄСІТС, що поєднує безпеку та сервіси для громадян, які є у відкритому доступі.

Як наголосив заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький, у кінці серпня 2019 року план впровадження ЄСІТС буде винесено на обговорення з усіма учасниками.

Головний національний експерт Проекту Європейського Союзу «Право-Justice» з питань електронного правосуддя Поліна Казакевич запевнила, що Проект готовий надати технічну, фінансову та координаційну допомогу, і наголосила, зокрема, на необхідності більш широкого залучення суддівської спільноти до етапів розробки та впровадження ЄСІТС.

Нагадаємо, у лютому 2019 року ВРП повернула ДСАУ проект про впровадження ЄСІТС на доопрацювання і запропонувала відкликати оголошення про запуск системи.