flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві відбулася презентація результатів моніторингу веб-сайтів судів у 2016 році

01 червня 2017, 09:30

31 травня 2017 року сайти судових установ стали предметом обговорення експертів ГО «Інститут розвитку регіональної преси» під  час презентації результатів моніторингу веб-сайтів судів вищого та апеляційного рівня 2016 року. Участь у заході взяв начальник відділу організаційного забезпечення роботи суду та розгляду звернень КАГС Роман Качур.

Суди демонструють стрімке зростання рівня відкритості. Такі дані моніторингу веб-сайтів судів у 2016 році у порівнянні із 2015-м, який оприлюднили експерти Інституту розвитку регіональної преси. У ході моніторингу було здійснено аналіз наповнення веб-сайтів Верховного Суду України, вищих спеціалізованих  та апеляційних судів.

Аналізувалося інформаційне наповнення судів, вимоги законодавства та рекомендації Ради Європи, були визначені найкращі веб-сайти судів та надані коментарі щодо покращення їх інформаційного наповнення. "Дуже серйозно зросла інформаційна відкритість сайтів", - зазначила медіа-юрист, адвокат, ГО "Платформа прав і людини" Людмила Опришко, наголосивши на тому, що суди надають громадянам не лише інформацію, а й багато зручних сервісів щодо розподілу справ, оплати судових послуг тощо.

За словами експерта, співпраця судів та громадської організації була корисною і конструктивною і як результат - завдяки спільній роботі громадяни мають можливість отримувати інформацію, якої потребують.

Як відзначено на Презентації, головна мета моніторингу - покращення інформування громадськості про діяльність судів – цілком  досягнута.

Із повною інформацією про результати моніторингу інформаційної відкритості веб-сайтів судів можна ознайомитися за посиланням: https://irrp.org.ua/wp-content/uploads/2017/06/RDPI_rating-2016-1.pdf

Зокрема, вказане дослідження проводилось у рамках проекту  «Сприяння прозорості влади: моніторинг відкритості веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, судів та місцевих органів влади України». Моніторинги інформаційної відкритості сайтів влади проводяться цією громадською організацією вже сім років поспіль, серед яких два роки ведеться аналіз сайтів українських судів. Ці дослідження мають на меті покращити рівень відкритості владних структур та полегшити доступ громадян до суспільно-важливої інформації.