flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада внесла зміни до Податкового кодексу щодо збору даних для декларування

17 грудня 2020, 10:57

17 грудня 2020 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування» (проєкт № 4065).

Законом внесено зміни до Податкового кодексу, законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» і «Про внесення змін до Податкового кодексу України.

Як йдеться у пояснювальній записці, Закон передбачає впровадження деталізованих механізмів реалізації положень щодо обмежень, запроваджених для запобігання ухиленню від оподаткування.

Документ визначає правила оподаткування контрольованих іноземних компаній, а також надає платникам податків достатньо часу для забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування відповідних об'єктів оподаткування з урахуванням карантину.

Зміни уточнюють деякі положення трансфертного ціноутворення, підстави припинення адміністративного арешту, положення щодо коригування фінансового результату до оподаткування щодо операцій, які не мають ділової мети.

Окрім того, встановлюються особливості справляння акцизного податку і оподаткування прибутку контрольованої іноземної компанії протягом перехідного періоду і схвалено положення щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій тощо.