flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для відома громадян України та учасників судових процесів!

28 лютого 2022, 13:39

Кіровський районний суд м. Дніпропетровська продовжує здійснювати правосуддя в межах своєї юрисдикції відповідно до Конституції України, діючого законодавства України в умовах запровадженого військового стану.

Звертаємо увагу, що відповідно до статті 26 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» правосуддя на території, на якій введено воєнний стан, здійснюється лише судами. На цій території діють суди, створені відповідно до конституції України. Скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється.

З метою забезпечення безпеки громадян, для недопущення скупчення людей, враховуючи обмеження руху громадського та приміського транспорту, зважаючи на введення комендантської години, суд знімає з розгляду справи, призначені до розгляду в судових засіданнях з викликом сторін, в який будь-хто з учасників не може прибути в судове засідання.

Розгляд матеріалів слідчими суддями, вирішення невідкладних питань у кримінальних провадженнях, що перебувають на розгляді в суді (продовження строків тримання під вартою, домашнього арешту тощо), розгляд справ про адміністративні правопорушення щодо осіб, доставлених до суду, здійснюється в загальному порядку. Розгляд цивільних та адміністративних справ наразі здійснюється переважно в порядку письмового провадження.

Звертаємо увагу учасників судового провадження, що їх неявка в судові засідання (крім проваджень, які розглядаються невідкладно) під час дії воєнного стану є поважною причиною відсутності та безумовною підставою для відкладення засідань. Також, звертаємо увагу, що учасники цивільних та адміністративних справ мають право подати засобами електронної пошти або через застосунок «Електронний суд» заяву про розгляд справ у їх відсутності.

 

ОСОБЛИВО: Не переймайтесь щодо пропуску строків звернення до суду чи подачі відповідних скарг, – такі строки обов’язково підлягають поновленню при скасуванні Військового стану та поновлення діяльності Державних органів влади у звичайному режимі.

 

Кіровський районний суд м. Дніпропетровська.