flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

26 червня відбудеться національна презентація документа Венеціанської комісії «RULE OF LAW CHECKLIST» («МІРИЛО ПРАВОВЛАДДЯ»)

23 червня 2017, 10:38

ПРЕС-АНОНС ВІДБУДЕТЬСЯ НАЦІОНАЛЬНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДОКУМЕНТА ВЕНЕЦІЙСЬКОЇ КОМІСІЇ «RULE OF LAW CHECKLIST» («МІРИЛО ПРАВОВЛАДДЯ»)

Київ, 26 червня – Програма USAID «Нове правосуддя» спільно з Радою з питань судової реформи та Офісом Ради Європи в Україні проведуть національну презентацію документа Європейської комісії за демократію через право (Венеційська Комісія) «Rule of Law Checklist» («Мірило правовладдя»). Венеційська комісія затвердила цей документ в березні 2016 року як інструмент оцінки дотримання принципу верховенства права в державах – членах Ради Європи через аналіз їх конституційної та нормативно-правової бази, а також судової практики. За підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) документ було перекладено українською, що сприятиме його подальшому застосуванню в Україні.

Олексій Філатов, Заступник голови Адміністрації Президента України; Віктор Кривенко, в.о. Голови Конституційного Суду України; Ярослав Романюк, Голова Верховного Суду України; Марі Л. Йованович, Посол США в Україні; Мортен Енберг, Голова Офісу Ради Європи в Україні; Джанні Букіккіо, Президент Європейсько комісії за демократію через право (Венеційська Комісія), та Сергій Головатий, д.ю.н., член Венеційської Комісії від України, національний експерт Програми USAID «Нове правосуддя» візьмуть участь у заході.

Час проведення: 26 червня, 10:00-13:15 (початок реєстрації о 9:30).

Місце проведення: Київ, бул. Тараса Шевченка, 30, готель Hilton Київ, 2 поверх.

Для висвітлення заходу потрібна реєстрація. Будь ласка, звертайтесь до Ірини Хом’як, асистента із зв’язків з громадськістю Програми USAID «Нове правосуддя», за телефонами (044) 581-3303, (067)-689-5255 або електронною поштою ikhomiak@new-justice.com до 18.00 23 червня 2017 року. Реєстрація обов’язкова.