flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Моніторинг інформаційної відкритості веб-сайтів судів у 2016 році

30 травня 2017, 17:20

31 травня 2017 року у Києві відбудеться презентація рейтингу інформаційної відкритості веб-сайтів 47 судів вищого та апеляційного рівня, які було досліджено командою медіа-юристів Громадської організації «Інститут регіонального розвитку преси» (надалі – «ГО «ІРРП») у 2016 році, та представлено рекомендації щодо наповнення веб-сайтів судів необхідною для громадян інформацією. За участю представників Верховного Суду України, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України, Ради суддів України, Національної школи суддів України, вищих спеціалізованих та апеляційних судів, представники міжнародних проектів і Ради Європи.

Моніторинг здійснюватиметься за усталеними параметрами, які включають в себе загальну інформацію про суд, його структуру, суддівське самоврядування, відомості про інформаційні системи та електронні сервіси, про заходи щодо протидії корупції, нормативно-правові засади діяльності суду, кадрове забезпечення, бюджет, фінанси тощо.

Вже другий рік поспіль, у рамках реалізації проекту «Сприяння прозорості влади», ГО «ІРРП» за підтримки проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» проводить моніторинг інформаційної відкритості веб-сайтів органів судової влади.

Його мета – визначення кількісних і якісних характеристик поточного рівня інформаційної відкритості відповідно до вимог чинного законодавства України з питань оприлюднення в мережі Інтернет інформації про діяльність судів та забезпечення громадян поточною інформацією про справі судові. А також виявити найкращі практики та нововведення, надати рекомендації щодо покращення наповнення інтернет-ресурсів та доступу до інформації на них згідно з отриманими результатами.